Přihlásit

Zemědělka v Táboře od pondělí hostí výstavu mysliveckých trofejí (Táborský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Tábor
Střední zemědělská škola v Táboře se stane od pondělí do pátku dočasným centrem vyznavačů myslivosti. Okresní myslivecký spolek Tábor ve spolupráci s Městským úřadem Tábor a Městským úřadem Soběslav zde pořádá výstavu trofejí. Její návštěvníci se mohou těšit na přibližně 500 kusů srnčích trofejí, daňčí trofeje, ale také 6 kusů trofejí jelena evropského. Trofeje pocházejí ze zvěře, ulovené v roce 2017. Informaci doplňuje předseda myslivecké komise pořádajícího OMS Tábor Zdeněk Staněk.
"Můžeme se na výstavě pochlubit bronzovou trofejí srnce, ale i 'zbraněmi' černé zvěře, které byly ohodnoceny bronzem a stříbrem." Ozdobami výstavy se stanou také zajímavé raritní trofeje srnců nebo tři medailové trofeje daňků ulovených ve volných honitbách. "Mezi nimi je i jedna ohodnocená zlatem, jedna stříbrem a jedna bronzem," podotkl Zdeněk Staněk. Součástí expozice na "zemědělce" je výstava dětských výtvarných prací na téma Červen - měsíc myslivosti. Nejlepší práce budou později vystavené na panelech v prostorách školy. Podrobnosti připojil předseda kulturně propagační komise táborského OMS Martin Mazanec. "Dětské práce vyhodnocoval akademický malíř Teodor Buzu a výtvarník P. Kodad. Ve středu od 16 hodin se uskuteční jejich slavnostní vernisáž a vítězům budou předány ceny," upřesnil. Zdeněk Staněk tento doplněk výstavy uvítal. "Jsme rádi, že se o myslivost zajímá čím dál více dětí," dodal. Myslivost je totiž nejen lov, ale především ochrana přírody.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.