Přihlásit

U Horažďovic našli mrtvého orla s vysílačkou. Byl otrávený? (regionplzen.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na základě informace o pravděpodobném úhynu telemetricky sledovaného orla mořského se v pátek 15. 3. zvířecí záchranáři z Plzně vydali prověřit situaci na lokalitu Mečichov kousek od Horažďovic.

"Lokalita je sice katastrálně již na území Strakonic a Jihočeského kraje, ale ve skutečnosti se nachází cca 2 km od hranice s krajem Plzeňským, a hlavně pak ani ne tři kilometry od námi dlouhodobě monitorovaného obsazeného hnízda orla mořského u nás. Navíc se nám na této lokalitě, stejně jako u Mnichova u Strakonic, Horažďovic, Pačejova, Kvášňovic, Oselce, Chanovic, Nepomuku a Myslíva, již několik měsíců intenzivně pohybuje i náš orel mořský, samec, kterého jsme loni (28. 10. 2018) zajistili poraněného v Újezdě u Chanovic po nárazu na el. vedení," líčí šéf plzeňských zvířecích záchranářů Karel Makoň.

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.