Přihlásit

Video s hrátkami medvědí rodinky rozněžnilo polský internet (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Baligród (Polsko) 4. března (ČTK) - Video s hrátkami medvědí rodinky v Bukovských vrších (Bieszczady) na jihovýchodě Polska rozněžnilo polský internet. Jsou báječní, krásní, roztomilí, lepší než televizní seriál, komentují nadšení diváci archivní záznam, který od lesní správy Baligród na jihovýchodě Polska převzal polský server Onet.pl.

Video najdete zde.

Na zveřejněné nahrávce si spolu hrají dvě mláďata a dospělá medvědice. Medvíďata spolu závodí, šplhají po stromě a perou se. Nakonec se s nimi pomazlí jejich máma.

Záznam natočil Kazimierz Nóżka z lesní správy v Baligródu, který se proslavil záchranou tří medvědů - medvědice Agy a jejích dvou mláďat - před vlčí smečkou. V komentářích často padá otázka, zda náhodou na videu nejsou právě tito medvědi.

Medvědí populace v Polsku se zvětšuje. Jen v okolí Baligródu se počet žijících jedinců odhaduje na zhruba čtyřicítku. V celém pohoří jich má být více než 200.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.