Přihlásit

Jelen Standa se loni podruhé narodil. V Lánské oboře se má čile k světu (budejckadrbna.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kauzu jelena Standy, který v únoru loňského roku napadl jednoho z návštěvníků, sledovala celá republika. Standa měl být za napadení utracen, díky petici se ale přestěhoval do Lánské obory, kde se mu podle slov ředitele daří velmi dobře a možná ho v příštím roce bude čekat i seznámení s jeho nastávající.

Začátky v Lánské oboře nebyly pro Standu vůbec jednoduché. Z malé obůrky se prakticky najednou dostal do volné přírody. „Ze začátku měl problém. Když žil v té malé obůrce, tak byl dominantní jelen a oni ho k nám přivezli ve věku šesti let, takže v té době byl mezi laněmi dominantní. Tady je v oboře, kde jsou všichni jeleni okolo věkové třídy 14 let, takže tady měl chvilku problém se socializací. Chodil dlouhou dobu sám, ale teď se už docela otrkal. Dokonce se skamarádil s jeleny v jeho věku a chodí spolu po celé oboře. Je v takové té druhé třídě, co jsou kluci v očekávání, že na ně jednou přijde řada,“ řekl ředitel Lánské obory Miloš Balák.

Celý článek si můžete přečíst zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.