Přihlásit

Na Rokycansku ubývají myslivci (Rokycanský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rokycansko – Kurs adeptů o získání prvního loveckého lístku začal o úterním podvečeru.
Organizují ho členové Okresního mysliveckého spolku Rokycany pro čtrnáct frekventantů. Pouze dva jsou z tohoto okresu, ostatní přijeli z Plzně, Třemošné nebo Blovic.
„Tato skutečnost jen potvrzuje výrazný pokles členské základny v našem teritoriu. Organizovaných příznivců Hubertova cechu jsou na Rokycansku necelá čtyři sta,“ potvrdila jednatelka OMS Světlana Vlnová s odůvodněním, že jde o přirozený úbytek věkově starší garnitury. Nováčkové nyní absolvují roční seminář se závěrečnou prověrkou znalostí. Do konce dubna je budou školit zkušení lektoři v sedmi předmětech (např. zoologie, zbraně, legislativa, péče o zvěř) a následuje praxe ve vybraném sdružení. Po zopakování učiva uchazeči předstoupí na začátku roku před zkušební komisaře.
Naprosto shodný scénář mají za sebou účastníci kursu, který startoval loni v únoru. Vyvrcholení dvanáctiměsíčního snažení se uskuteční pozítří v mýtské Sladovně!

Václav Havránek

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.