Přihlásit

Většina myslivců preparuje zodpovědně. Hodnotit je těžké (Zlínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Myslivci na Slovácku hodnotili přes tisíc trofejí spárkaté zvěře a šelem.
Boršice – Více než tisíc trofejí loni ulovené spárkaté zvěře, lišek a jezevců ulovených v honitbách na území okresu Uherské Hradiště prošlo v průběhu tří dnů druhého únorového týdne rukama dvanáctičlenné hodnotitelské komise mysliveckých odborníků.
„Předmětem činnosti hodnotitelů bylo každou trofej posoudit z hlediska chovatelského, zda byl odlov proveden správně, či nikoliv, změřit pásmem s přesností na 0,1 centimetru všechny hodnoticí ukazatele, zvážit s odchylkou na jeden gram a zjistit její objem. Všechny trofeje, které prošly rukama hodnotitelů, budou ve dnech 23. až 24. března k vidění na veřejné chovatelské přehlídce trofejí, v kulturním domě v Boršicích,“ uvedl Stanislav Křenek, předseda hodnoticí komise a referent myslivosti MěÚ Uherské Hradiště.

Celý článek si můžete přečíst ve Zlínském deníku.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.