Přihlásit

Někdejší talent amerického fotbalu přišel na honu o nohu. Střílel labrador (novinky.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

K nešťastné nehodě došlo minulý měsíc v americkém státě Mississippi. Při honu přišel o nohu Matt Branch, bývalý útočník univerzitního týmu amerického fotbalu. Devětadvacetiletý Branch byl postřelen z brokovnice, kterou nešťastnou náhodou odjistil jeho pes, jenž na zbraň skočil, informoval server Guardian.

Branch, mimo jiné otec ročního syna, se v prosinci vydal na hon s několika přáteli a také labradorským retrívrem, který mužům patřil. K nehodě došlo, když pes vyskočil na korbu auta, kde se nacházely i zbraně, tak nešťastně, že z jedné brokovnice vyšel výstřel. Muž byl postřelen zhruba ze vzdálenosti 120 centimetrů.

Zraněný muž byl okamžitě dopraven k silnici, kde jej ošetřili záchranáři, jež ho následně transportovali do nemocnice. I přes rychlou pomoc se lékařům nepodařilo postřelenou levou nohu zachránit a došlo k amputaci. Branch zůstal v kritickém stavu.

Jak uvedl Branchův přítel Micah Heckford, jenž se honu rovněž účastnil, všichni muži byli zkušení a honům se věnovali zhruba 20 let.

„Pouze jsme se přesunovali asi o 200 metrů, nenapadlo nás, že by se něco mohlo stát. Mysleli jsme si, že jsme v bezpečí, ale dokud je ve zbrani náboj, nikdy to není jisté,“ dodal Heckford.

Branch v letech 2008 až 2011 působil v prestižní univerzitní lize amerického fotbalu. Reprezentoval univerzitu v Louisianě, kde byl považován za velký talent. Jeho nadějnou kariéru však zbrzdila řada zranění.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.