Logo
Vytisknout stránku

V hale nemocnice v aljašském Anchorage posvačil los a pak odešel (ČTK)

Anchorage 8. ledna - Stephanie Huptonová se vzpamatovala jako první, když spatřila ve vstupní hale nemocnice v aljašském Anchorage losa. Pásl se na kytkách u vchodu a díky duchapřítomnosti této pracovnice fyzioterapeutického oddělení je jeho desetiminutový pobyt ve zdravotnickém zařízení zaznamenán na kameře.

Jeden z pacientů upozornil, že ochranka sleduje losa, který vešel vstupními dveřmi zablokovanými v otevřené poloze kvůli mrazu. Incident se stal v pondělí, kdy bylo v Anchorage minus 17 stupňů Celsia.

"Netušila jsem, že tady máme domácího losa," řekla Huptonová. Z videa je patrné, že se mohutné zvíře zaměřilo na zeleň u vchodu a pak také na kameru mířící na ně. Sudokopytník chvíli postál a pak nevzrušeně dveřmi odkráčel ven.

Huptonová se ho prý nebála ani chvíli, i když tvrdí, že se nikdy nenadála, že něco podobného zažije, když se před třemi lety přistěhovala z Iowy. Bydlela tam v Carrollu a řekla, že tohle je tedy opravdu něco jiného, než život v malém iowském městě.

Mluvčí nemocnice Kjerstin Lastufkaová sdělila, že losa zřejmě lákaly zelené rostliny, z nichž část zkonzumoval. Odešel prý asi po deseti minutách, aniž někoho zranil nebo způsobil větší problémy, když se nepočítá jeho svačina. "Byla to klidná návštěva," řekla Lastufkaová.

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.