Přihlásit

Bývalý starosta napsal lovecké příběhy (Havlíčkobrodský týden)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Oudoleň – V zajetí lovecké vášně. To je kniha bývalého starosty obce Oudoleň, myslivce a odborníka na sokolnictví Václava Augustina. Jedná se o lovecké příběhy s flintou i dravci a děj je zasazen v mnoha příbězích na Lesní správu Ransko. Kniha se bude prezentovat na různých sokolnických a mysliveckých akcích.
Kniha Václava Augustina V zajetí lovecké vášně běžné návštěvníky a milovníky přírody provádí skrytými místy lesa a učí vnímat i detaily, podle kterých můžeme poznat, kudy prochází lesní zvěř, kde možná hnízdí dravci, pochopíme, kdy les navštívit, abychom na různé lesní tvory narazili. V knize se dozvíme mnoho o tom, jak vypadá správa lesa, nahlédneme do zákulisí pravidel pro lov a jakým vývojem lesnictví prošlo. Zažijeme výcvik dravých ptáků, včetně sokolnických setkání, pochopíme, jakým úskalím myslivost čelí. Celá kniha je proložena množstvím zajímavých fotografií. Je psána osobitým způsobem, ze kterého je cítit, jak autor přírodu a lov miluje, jak moc lesu a své práci rozumí. Ať je čtenář laik, nebo také myslivec, kniha vás svou otevřeností a autentičností vtáhne a jen tak nepustí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.