Přihlásit

Čistí byli zatím všichni účastníci honů (Boleslavský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Střední Čechy – Tři střelná zranění účastníků mysliveckých honů na různých místech středních Čech, k nimž před měsícem došlo v rozmezí pouhé čtvrthodiny, sice působila překvapivým dojmem – celkově však policisté mohou myslivce účastnící se lovů na drobnou zvěř chválit. Alespoň podle výsledků kontrol, které na honech provádějí příslušníci odboru pro zbraně a bezpečnostní materiál středočeského policejního ředitelství. Nyní na ně vyrážejí sobotu co sobotu – přičemž pokaždé navštíví mezi 16 a 23 mysliveckými spolky.
Zatím přinesly odhalení jediného problému – a ne takového, který by se řadil do kategorie těch ohrožujících: 17. listopadu dostal dvě stovky pokuty myslivec, jenž u sebe neměl zbrojní průkaz. Orientační dechové zkoušky, jejichž úkolem je prověřit naprostou střízlivost, měly dosud všechny ten správný výsledek: negativní, s čistokrevnou nulou. A to se jim od počátku listopadu podrobilo v celém kraji dohromady již 840 účastníků honů!
Kontroly v hlavní lovecké sezoně, jež mají pokračovat až do konce kalendářního roku, se zaměřují jak na dodržování ustanovení zákona o zbraních a střelivu, tak zákona o myslivosti, připomněla za středočeskou policii Barbora Schneeweissová.
Tým zbraňového odboru se soustředí zejména na bezpečnou manipulaci se zbraněmi a střelivem, na technický stav zbraní a kontrolu všech potřebných dokladů včetně potvrzení o pojištění. „V neposlední řadě jsou kontroly zaměřeny i na to, zda lovci nepožili alkohol nebo jiné návykové látky,“ uvedla Schneeweissová.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.