Přihlásit

Fascinuje mě, když pták loví třeba zajíce střemhlavým letem (ČRo - vysocina.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Václav Augustin je sokolník, myslivec a lesník. Čtyřicet let pracuje v lesích poblíž Ždírce nad Doubravou, kde také chová dravce.

Na začátku byla chlapecká vášeň. „Táta mě v tom podporoval, přinesl domů kavku nebo poštolku. Sháněl jsem potravu, dohromady moc jsem o tom ale nevěděl,“ řekl v Dobrém dopoledni.

Až jednoho dne na železničním nádraží v Pardubicích si pan Augustin koupil knihu o chovu dravců. „Od té doby jsem to začal více studovat,“ dodává skromně.

Skladování krmiva

S chovem dravců jsou spojené různé historky, kterým se dnes nezasvěcený člověk zasměje. „Krmivo pro ty dravce je nutné skladovat v dobrých podmínkách. Mamince do lednice, to nevyšlo. Existovaly ale staré ruční pračky. Dal jsem to do toho bubnu, ten buben zahrabal do potoka a tak jsem chladil krmení,“ zasmál se.

Václav Augustin má dnes větší chov dravců, i když jak sám říká, v Česku patří k menším chovatelům.

 

Celý rozhovor si poslechněte v přiloženém audiu.

http://vysocina.rozhlas.cz/fascinuje-m...treba-zajice-stremhlavym-letem-7703004

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.