Přihlásit

Výstava zbraní končí přednáškou kurátora (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

PARDUBICE Už jen do konce roku 2018 mohou návštěvníci zavítat do stálé expozice zbraní ve Východočeském muzeu v Pardubicích.
Zámek totiž čeká v příštím roce rozsáhlá rekonstrukce, která se bude týkat i podlah ve druhém patře paláce. Rozloučením s expozicí bude 15. prosince 2018 od 15 hodin komentovaná prohlídka s kurátorem sbírky zbraní Janem Tetřevem.
„Zajímá vás příběh lovecké kulovnice zakladatele safari ve Dvoře Králové Josefa Vágnera? Nebo snad příběh pilného konstruktéra Alfreda Kropatscheka? A co takhle šavle, která v roce 1848 doputovala z Itálie až do Pardubic?“ zmínil témata přednášky Jan Tetřev s tím, že v expozici je na 200 exponátů.
Expozice zbraní vznikla v roce 2002. Její součástí jsou především zbraně evropského, ale také amerického původu. Její původní myšlenka byla seznámit návštěvníky se základními druhy zbraní, ale tato prohlídka bude vyprávět historii některých exponátů.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.