Přihlásit

Policisté kontrolovali myslivce (Týdeník Sokolovska)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Karlovarský kraj – Na kontroly myslivců, kteří míří v regionu v tento čas na hony, se vydávají také policisté. Ti mají pro změnu spadeno na myslivce.

Například na Sokolovsku kontrolovali, zda nejsou myslivci pod vlivem alkoholu, jestli mají u sebe předepsané doklady ke zbrani, a také provedli samotnou kontrolu zbraně. Celkem zkontrolovali třicet myslivců. „Ani jeden z nich nebyl pod vlivem alkoholu a všichni kontrolovaní měli doklady i zbraně v pořádku,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Kontroly provádí kromě policistů z obvodních oddělení i policisté zařazení na odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál. Letos už zkontrolovali v Karlovarském kraji čtyři hony a u 62 myslivců prověřili 75 zbraní. „Ani při poslední z kontrol nebylo zjištěno žádné porušení zákona. Na další myslivecké hony se policisté chystají během prosince,“ dodala mluvčí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.