Přihlásit

Myslivci posílili zaječí populaci (Příbramský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Věšín – Myslivecký spolek Věšín-Buková se znovu rozhodl posílit zaječí populaci ve své honitbě. V listopadu se proto už podruhé konalo vypouštění zajíce polního.

PĚT NOVÝCH PÁRŮ

Přestože populace zajíce polního v místní honitbě mírně narůstá, rozhodli se ji myslivci podpořit dalším vypuštěním pěti párů. Ty přivezl chovatel Václav Němec, který je v Asociaci chovatelů zajíců Čech a Moravy.
Zajíci byli vypuštěni ve dvou lokalitách. Tři páry vyrazily do světa „V pláni“ a dva na „Dubovce“. „Věříme, že zajíci zdárně přežijí zimu a nástrahy dnešního zemědělství,“ řekl Martin Hutr z věšínského mysliveckého sdružení s tím, že letošní zajíci jsou označeni opět ve slechu značkou červené barvy. „Proto je snadno rozeznáme od divoké populace. Pokud by někdo našel zajíce s červenou nebo žlutou značkou uhynulého nebo sraženého, prosím o kontaktování Mysliveckého spolku Věšín-Buková,“ konstatoval Hutr.

Radek Ctibor

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.