Přihlásit

Noční hry mužů z Jihlavska na myslivce skončily obviněním z pytláctví (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jihlavští kriminalisté začali rozplétat pytláckou kauzu. Třem mužům z okresu hrozí až pětiletá vězení za převážně noční pych, který byl nejen v rozporu s mysliveckou etikou, ale k němuž dvěma členům vypečeného spolku chyběly na rozdíl od zbraní zbrojní průkazy.
Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zmíněné trojice.
„Muži ve věku od osmatřiceti do osmačtyřiceti let byli obviněni z přečinu nedovoleného ozbrojování a přečinu pytláctví spáchaného v jednočinném souběhu s přečinem krádeže,“ uvedl šéf hospodářské kriminálky Miloš Dáňa. Kriminalista upozornil, že v některých případech pytláci „úřadovali“ i v době hájení zvěře.
Policejní zátah korunoval dlouhodobou operativní práci na konci minulého týdne. I policisté se tentokrát vydali „na lov“ v noci, a to na různých místech Jihlavska a ve spolupráci s brněnskou zásahovkou. Pročesali zejména bydliště všech tří obviněných a také používaná auta.
„Zajistili jsme důkazní prostředky v oblasti nedovoleného ozbrojování a nedovoleného lovu,“ uvedl kriminalista. Šlo například o zbraně, střelivo a zakázané doplňky ke zbraním, ale i o zajištění věcí, u nichž byl předpoklad, že byly k trestné činnosti použity.
Vyšetřování dál pokračuje, na detaily jsou proto policisté zatím skoupí. Po zátahu skončili muži v policejních celách, vyšetřováni jsou na svobodě.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.