Přihlásit

Děti poznávaly zvířata a život v lese (pisecky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Záhoří - Ve čtvrtek 8. listopadu od 13 hodin čekalo na předškoláky z MŠ Záhoří, děti ze školní družiny a mysliveckého kroužku při ZŠ Záhoří v prosluněném parčíku před základní školou velké překvapení.

"Bylo jím zážitkové odpoledne na téma Život a zvířata v lese. Na třech stanovištích děti postupně poznávaly: zvířata podle kůže, paroží, pařátů, zubů i kostí, druhy stromů a ptáků podle peří, mysliveckou latinu při popisu částí těla kance i hmatový “tajný lesní sáček”. Všechny vystavené trofeje si mohly děti osahat a prozkoumat, díky odbornému výkladu Ing. Jaroslava Sovy a p. V. Michálkové se dozvěděly mnoho nového z lesní říše.
Moc děkujeme Mgr. Vladimíře Michálkové, která odpoledne zorganizovala společně s J. Sovou v rámci česko - bavorského projektu Udržitelné vytváření povědomí o přírodním a kulturním dědictví na Šumavě a v Bavorském lese. Pavlína Voráčková, vedoucí učitelka MŠ Záhoří"

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.