Přihlásit

Pytlák zastřelil srnce šesteráka, hrozí mu až pět let vězení (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

RADÍKOV Až pět let vězení hrozí za pytláctví neznámému pachateli, kterého hledají olomoučtí policisté. V okolních lesích zastřelil srnce – chovný kus pravidelného šesteráka. Mrtvé zvíře objevil jeden z myslivců. Olomoučtí policisté se o zastřeleném srnci dozvěděli minulou středu, ležel v lese poblíž olomoucké městské části Radíkov. V ten den na něj narazil hospodář tamního mysliveckého sdružení.
„Neznámý pachatel srnce neoprávněně ulovil. Jednalo se o chovný kus pravidelného šesteráka, jeho stáří myslivecký hospodář stanovil na zhruba tři až čtyři roky,“ přibližuje olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková.
Pytlák srnce podle policie skolil někdy v době od desátého do čtrnáctého listopadu.
Škodu myslivci předběžně vyčíslili na čtrnáct tisíc korun. Vyšetřovatelé se tak nyní případu věnují kvůli podezření na trestný čin pytláctví. „Trestní zákoník u něj mimo jiné stanoví trest odnětí svobody až na pět let,“ doplnila policejní mluvčí Urbánková.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.