Logo
Vytisknout stránku

Uprchlého býka ze Slovenska odstřelil v lese u Hodonína myslivec (ČTK)

Hodonín 12. listopadu - Policie dnes zasahovala kvůli splašenému býkovi, který utekl ze Slovenska a přes řeku Moravu se dostal až do Hodonína. Vyhledal ho vrtulník, poté zvíře odstřelil myslivec. Panovaly obavy, že by býk mohl zaútočit na lidi, uvedl na policejním webu mluvčí Petr Zámečník. Žádný člověk nebyl zraněn.

Policisté oznámení o splašeném býkovi v blízkosti řeky Moravy v Hodoníně přijali po 11:00. Býk na Slovensku utekl při přepravě, následně překonal řeku a dostal se na český břeh. "Zaběhl do areálu kynologického cvičiště, kde následně poničil oplocení a utekl do přilehlého lesa," uvedl Zámečník.

Přivolaní policisté měli podle mluvčího zabránit přesunu zvířete do obydlené části města a eliminovat možnost ohrožení veřejnosti.

"Protože se býk ukrýval v lese a nebylo zřejmé, kde se pohybuje, byl na místo vyslán i policejní vrtulník, který jej měl dohledat. Policisté si přizvali také myslivce, který po lokalizaci býka vrtulníkem provedl jeho odstřel," uvedl mluvčí. Doplnil, že šlo o les mezi Hodonínem a Rohatcem.

Odstřel byl podle mluvčího zvolen kvůli tomu, že v dané situaci nešlo jiným způsobem zajistit, že se býk nedostane do obydlené části.

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.