Přihlásit

Policisté zkontrolovali už dvacítku honů (jindrichohradecky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jindřichohradecko – Zda jsou myslivci střízliví a mají v pořádku doklady, vyrazili v sobotu ráno kontrolovat hradečtí policisté na Novobystřicko.

„Hlášeno bylo přes třicet myslivců s honci a se psy. Mezi lovci byli i cizinci. Při kontrole honu policisté vybrali pět myslivců, kteří se podrobili dechové zkoušce, zda nejsou ovlivněni alkoholem. Policisté rovněž kontrolovali jejich zbraně, zbrojní průkazy a průkazy zbraní,“ popsala mluvčí hradeckých policistů Hana Millerová. Uvedla, že muži zákona při kontrole neshledali žádná pochybení.

Stejně tak se stalo při dalších devatenácti dozorech, které policisté letos prozatím provedli. Pokračovat v kontrolách budou až do konce roku. V loňském roce navštívili policisté 18 honů. V jednom případě došlo k porušení zákona tím, že myslivec před začátkem nadýchal zbytkový alkohol. Policisté mu na místě uložili blokovou pokutu a vyloučili jej z honu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.