Přihlásit

Senior zabíjel vzácné dravce ...kvůli slepicím za 50 korun (Blesk)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Na pořádný malér si na stará kolena zadělal důchodce (84), kterého policisté stíhají kvůli pytláctví a neoprávněnému nakládání s chráněnými živočichy. Hrozí mu až pět let za mřížemi.

Staříka rozčílilo, že mu jestřáb lesní a káně lesní usmrtili slepice. Rozhodl se pomstít. Zabitím chráněných dravců kvůli slepicím za pár desítek korun ale způsobil škodu ve výši nejméně 75 tisíc. Navíc zabíjel zavrženíhodným způsobem, protože jestřába chytil do klece. K zabití vzácných ptáků došlo v roce 2014.

„Senior nastražil jestřábí koše několik desítek kilometrů od krajského města. Když se mu podařilo chytit jestřába do pasti, zastřelil ho nelegálně drženou brokovnicí a zahrabal v bývalém lomu,“ řekla policistka Štěpánka Uhlířová.
Znovu pak porušil zákon o ochraně přírody i zákon o myslivosti, když po čase usmrtil i káně lesní. Opeřenec dostal zásah brokovnicí a také skončil zakopaný v lomu. Teď za to staříka čeká soud.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.