Přihlásit

V Jihlavě pobíhal po městě splašený daněk (TV Nova)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Martin POUVA, moderátor
--------------------
V Jihlavě pobíhal po městě splašený daněk. Naštěstí nikomu neublížil a policistům spolu s hasiči se ho podařilo odchytit. Podle myslivců může teď takových případů přibývat. Je totiž období říje.

David PIK, redaktor
--------------------
Tady vidíte, jak daněk pobíhá okolo aut uprostřed paneláků. Nevadí mu ani to, že kousek od něj postávají lidé. Dezorientovaný a vyplašený daněk pobýval v těchto místech na sídlišti u hřbitova v Jihlavě. Lidé přivolali hasiče a policisty. Vyplašené zvíře by podle odborníků mohlo někomu ublížit. Odchytová akce trvala několik desítek minut. Zvíře nakonec policisté a hasiči odchytli o několik ulic dál, přímo tady u centrálního jihlavského hřbitova. Daňka pak vypustili za Jihlavou zpátky do volné přírody. Podle myslivců by podobných případů mohlo v této době přibývat.

Liboš VONDRÁK, myslivec Jihlava
--------------------
Probíhá daňčí říje, takže zvěř je v období rozmnožování poblouzněná. Takže může zabloudit.

David PIK, redaktor
--------------------
Hlavně hasiči jsou k podobně kuriózním případům čas od času voláni. Takhle třeba nedávno odchytávali zaběhnuté ovce v Pelhřimově.

David PIK, redaktor
--------------------
Jinak sem tam můžete potkat na ulici ještě mnohem exotičtější zvířata. Třeba před lety z jihlavské zoo utekl samec pandy červené. Výlet do města nakonec po pár hodinách ukončili ošetřovatelé. A od té doby mu v zahradě neřeknou jinak než Kajínek. David Pik, Televize Nova.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.