Přihlásit

Období kontrol mysliveckých honů je tady. Policie bude kontrolovat zbrojní průkazy i alkohol (olomouckadrbna.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

I letos se policisté z Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zaměří na kontrolu mysliveckých honů. Během celé lovecké sezóny budou policisté kontrolovat zbrojní průkazy, lovecké lístky, průkazy zbraní a doklady o sjednání pojištění pro případ odpovědnosti za způsobené škody.

„Nedílnou součástí kontrol budou u střelců orientační dechové zkoušky na alkohol. V loňském roce policisté v Olomouckém kraji uskutečnili 35 kontrol mysliveckých honů, při kterých nezjistili žádného hříšníka pod vlivem alkoholu,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.
Policie upozorňuje myslivce, aby si včas zkontrolovali doklady i zbraně. Policisté se mimo jiné zaměří na způsobilost zbraní ke střelbě, to znamená jaký je jejich technický stav a mají-li platné zkušební značky.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.