Přihlásit

Policejní hon v ulicích Plzně na zaběhlého daňka (TV Nova)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kristina KLOUBKOVÁ, moderátorka
--------------------
Po městě se pohybuje jelen. Takovou informaci dostali plzeňští policisté od tamních obyvatel. Později se ukázalo, že se jedná o daňka, který do města zabloudil. Policisté zvíře nejdříve naháněli, pak ho ale nechali uspat narkotizační zbraní. Podrobnosti zjišťoval František Nyklas.

František NYKLAS, redaktor
--------------------
Těžko říct, proč si to daněk zamířil z lesa do města, jestli byl dezorientovaný, zvědavý nebo případně hledal potravu. Zvíře se statným parožím se pohybovalo po městě. Jeho pohyb zaregistrovali lidé, kteří volali jak městské strážníky, tak i policisty České republiky. Zvíře nakonec nahánělo několik hlídek. Daněk se dostal až na Klatovskou třídu. Zamířil si to i na Americkou třídu. Pohyboval se také po Smetanových a Kopeckých sadech. Došel i k Západočeskému muzeu.

Ladislav CINEGR, myslivec
--------------------
Mohl by být nebezpečný pouze v dopravě, protože by se mohlo stát, že by vlítnul pod auto nebo něco podobného, jinak nebezpečí lidem nehrozí. Daněk je plaché zvíře. Ani vystresovaný neútočí.

František NYKLAS, redaktor
--------------------
Policejním hlídkám se podařilo daňka zahnat do uzavřeného prostoru, do bývalého areálu zemědělského zásobování, do dvora, odkud zvíře už nemohlo utéct. Záchranná stanice v Plzni povolala na pomoc veterináře zoologické zahrady, aby zvíře uspal, což se také stalo. Daňka policisté a ostatní záchranáři opatrně zabalili do sítě, naložili do auta a odvezli zpátky do lesa, kde byl vypuštěn do přírody. A pro jistotu u něj ještě nějakou dobu zůstali, aby měli jistotu, že po probuzení bude zvíře v pořádku.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.