Přihlásit

Byl to neskutečný zážitek, říká o setkání s medvědem žena (ČRo - Brno.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na Valašsku se více než měsíc potuluje medvěd. Původně se krmil ovocem, stále častěji však ničí včelíny, napadá ovce a kozy. Odborníci nařídili jeho odchyt.

A s medvědem se setkala členka mysliveckého sdružení Hrubá dolina ve Valašské Polance Jana Fusková. Ta byla na jednom z mysliveckých stanovišť, když zaslechla funění. „Přemýšlela jsem, co to může být, jestli to není běžec. A pak jsem uviděla, jak si po cestě vykračuje medvěd,“ říká Jana Fusková.

Šelma došla k žebříku a pak si lehla k jablkům na zemi a začala je jíst. „Viděla jsem ho krásně, byl to neskutečný zážitek,“ popisuje svoje setkání s medvědem Jana Fusková.

Medvěd pak našel zásobník na krmivo, strhnul z něj střechu a vytáhl pytlík s krmivem. „Lehl si a skřupal celý obsah. A pak bez poděkování odešel,“ uvádí Jana Fusková.

Podle myslivce Jaroslava Šarmana není neobvyklé, že se medvěd pohybuje v místech, kde je nachystána potrava pro zvěř. „Je ale zvláštní, že se pohyboval v této lokalitě ve dne,“ říká Šarman.

Právě to, že valašský medvěd přestává být plachý a stále se přibližuje k domům lidí, je důvodem pro to, že se připravuje jeho odchyt.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.