Přihlásit

Děti sbírají dobroty pro lesní zvěř (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kaštanová sezona vrcholí
Kromě vyrábění tradičních ozdob z těchto plodů s pomocí špejlí, které pak zdobí školní parapety, s nimi mají děti i jiné plány. Sbírají je jako příkrm pro lesní zvěř. Tak jako školáci ze základní školy v Mozartově ulici v Karlových Varech. Ti je letos poprvé hromadí pro nového myslivce.
„Vždy jsme se domluvili s někým, kdo se zabývá myslivostí a kdo kaštany pro zvířata opravdu potřebuje. Letos sbíráme poprvé pro pana Paula,“ řekla vychovatelka Lenka Techmanová s tím, že děti za svou snahu a péči o čtyřnohé obyvatele lesa nakonec také dostanou malou odměnu. Až bude po všem, Lenka Techmanová udělá soupis a vyhodnotí, které z dětí přineslo největší nadílku. To pak dostane slíbenou sladkou odměnu. Tradici sběru podzimních plodů na škole zavedli už před téměř třiceti lety.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.