Logo
Vytisknout stránku

Na východě Moravy znovu zaútočil medvěd (TV Nova)

Iveta VÍTOVÁ, moderátorka
--------------------
Další 3 zabité ovce má na svědomí medvěd, který se už měsíc potuluje na východě Moravy. Včera ráno ho objevili dřevorubci na kraji obce Jarcová u Valašského Meziříčí. Jen o pár hodin později vystrašil dalšího muže v sousední Oznici.

Petr ZAPLETAL, redaktor
--------------------
Trojice dřevorubců vyrazila do terénu se svítáním, když se krátce před sedmou hodinou muži připravovali na kácení stromů, všimli si medvěda. Ten byl prý jen pár metrů od nich.

dřevorubec
--------------------
Šli jsme se kousek na něho podívat, ze vzdálenosti asi 40 metrů, víc jsme si netroufli.

Petr ZAPLETAL, redaktor
--------------------
Jeden z nich pohotově vytáhl telefon a pořídil si pár fotek. I když muži mezi sebou mluvili, zvíře prý vůbec nemělo strach a dál hodovalo na stržené ovci, kterou přetáhlo asi přes metr vysoký plot. V nedaleké ohradě přitom medvěd zanechal ještě další 2 zabité ovce. Po pár minutách odkráčel do lesa. Tam asi o 2 a půl kilometru dál vyděsil dalšího muže, který tam s koněm svážel dřevo.

Zdeněk PAVLÍK, obyvatel samoty
--------------------
Slyšeli jsme volat o pomoc z lesa, protože jsme věděli, že tam je soused s koněm, tak jsme si nejdřív mysleli, že na něj spadnul strom. Pak když jsme běželi k domu, tak jsme viděli, jak běží s koněm z lesa ven a za ním tak 2-3 metry medvěd .

Petr ZAPLETAL, redaktor
--------------------
Šelmu se podařilo odehnat až petardami. Podle odborníků je to ten samý medvěd, který se po Valašsku pohybuje už několik týdnů, protože škody, které působí, stále rostou, uvažují o jeho odchytu. Zatím doporučují myslivcům, aby ho plašili střelbou do vzduchu. K dispozici dostanou i speciální gumové projektily, které mají medvěda odradit od dalších návštěv stavení. Petr Zapletal, Televize Nova.

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.