Logo
Vytisknout stránku

Na Valdštejn dorazil svatý Hubert (Týdeník Liberecko)

Poslední zářijový víkend proběhl na Valdštejně 7. ročník Svatohubertských slavností. Na hrad zavítala více než tisícovka návštěvníků. Tradiční Svatohubertská slavnost je oslavou myslivosti a všech aktivit s ní spojených.

Na zahájení dorazili členové Řádu Svatého Huberta, za turnovskou radnici přivítal účastníky starosta Tomáš Hocke společně s místostarostkou Janou Svobodovou. Poté následoval bohatý doprovodný program složený z ukázek lovecké hudby, loveckých signálů a hlaholů, ukázek různých druhů vábniček a vábení divoké zvěře, představení loveckých dravců. Velice působivé bylo také slavnostní pasování na myslivce po úspěšně vykonaných mysliveckých zkouškách. Letos byl pasován manželský pár.
Děti bavily především soutěže z mysliveckých a lesnických znalostí. Bylo soutěženo v poznávání stromů, zvířat a jejich stop. Za splnění úkolů si pak každý odnášel drobné odměny. Stále plno bylo také ve výtvarné dílně „U jelena“. Zde děti vyráběly medvědy ze šišek, myslivecké klobouky z papíru, zdobily keramické výrobky nebo perníky. Aktivity pro ně připravily učitelky z mašovské mateřské školy.
V sále hradu byla ke zhlédnutí výstava dětských výtvarných prací s tématem „Co vidíme v lese“. Každý návštěvník dostal číslo a mohl svým hlasem podpořit snímek v rámci hlasování laickou veřejností.

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.