Přihlásit

Na Valdštejn dorazil svatý Hubert (Týdeník Liberecko)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Poslední zářijový víkend proběhl na Valdštejně 7. ročník Svatohubertských slavností. Na hrad zavítala více než tisícovka návštěvníků. Tradiční Svatohubertská slavnost je oslavou myslivosti a všech aktivit s ní spojených.

Na zahájení dorazili členové Řádu Svatého Huberta, za turnovskou radnici přivítal účastníky starosta Tomáš Hocke společně s místostarostkou Janou Svobodovou. Poté následoval bohatý doprovodný program složený z ukázek lovecké hudby, loveckých signálů a hlaholů, ukázek různých druhů vábniček a vábení divoké zvěře, představení loveckých dravců. Velice působivé bylo také slavnostní pasování na myslivce po úspěšně vykonaných mysliveckých zkouškách. Letos byl pasován manželský pár.
Děti bavily především soutěže z mysliveckých a lesnických znalostí. Bylo soutěženo v poznávání stromů, zvířat a jejich stop. Za splnění úkolů si pak každý odnášel drobné odměny. Stále plno bylo také ve výtvarné dílně „U jelena“. Zde děti vyráběly medvědy ze šišek, myslivecké klobouky z papíru, zdobily keramické výrobky nebo perníky. Aktivity pro ně připravily učitelky z mašovské mateřské školy.
V sále hradu byla ke zhlédnutí výstava dětských výtvarných prací s tématem „Co vidíme v lese“. Každý návštěvník dostal číslo a mohl svým hlasem podpořit snímek v rámci hlasování laickou veřejností.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.