Přihlásit

Myslivcům nastala sezóna lovu drobné zvěře (nasregion.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Až do konce listopadu je čas lovu kachen a drobné zvěře. Kvůli prasečímu moru, který stále hrozí, se zaměřují i na lov divočáků.

Jen například v honitbě Dřetovice dosud myslivci zlikvidovali čtrnáct divočáků. Suché léto přineslo samozřejmě i myslivcům velké starosti, které museli bezodkladně řešit. Především šlo o budování napáječek pro zvěř, což museli udělat například myslivci z honitby Unhošť, stejně tak v Dřetovicích.
Podzim je také obdobím sokolnických lovů a dobou, kdy začíná péče o zvěř. K této činnosti se váže i stará pranostika, která říká: „Poslední snop z pole, první zrno do zásypu“. Myslivci tedy začínají zvěř zlehka přikrmovat.
„K naší práci patří také práce s dětmi, proto navštěvujeme školy, kde děti seznamujeme se zásadami ochrany přírody, teď na podzim také chceme založit myslivecký kroužek při kladenském Labyrintu, středisku pro využití volného času dětí a mládeže,“ shrnuje Petr Frühauf, předseda okresního mysliveckého spolku Českomoravské myslivecké jednoty Kladno.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.