Přihlásit

Na východě Prahy budou střílet: V Šeberově a jeho okolí se do konce roku konají myslivecké hony (blesk.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Že je Praha betonové město a na jejím území nežijí divoká zvířata? Omyl! A že se na jejím území nekonají myslivecké hony? Ani to není pravda. V Šeberově jich ještě letos chystají několik. Na mušku myslivcům přijdou jednak kachny, jindy zase bažanti. Veřejnost by tak měla dbát na zvýšenou opatrnost, aby náhodou nepřišel někdo k újmě na zdraví.

První hony na kachny při jihovýchodním cípu Prahy proběhly už v září. Pokračovat se v nich bude až do listopadu. Nejbližší nadcházející myslivecký hon se uskuteční 5. října od 14 hodin, kdy se myslivci budou scházet v ulici U Kučerů. Dalším termínem pak bude 9. listopadu, opět v tentýž čas na stejném místě. 30. listopadu se myslivci budou scházet opět U Kačerů, ovšem již zrána v 8 hodin. Ve všech případech se bude hon týkat lokality Labeška. I bažanti přijdou myslivcům na mušku, a to jak v Šeberovu, tak i v Kunraticích nebo v Průhonicích. S jedinou výjimkou budou myslivci vyrážet ze stejné lokality, totiž z Rozkoše mezi Průhonicemi a Šeberovem. Do Průhonic se vypraví už 10. listopadu v 8 hodin. 24. listopadu myslivci „poctí“ svou návštěvou okolí Šeberova, kdy se opět sejdou v 8 hodin. 8. prosince se bude hon konat v Kunraticích. Z hotelu Floret v Průhonicích vyrazí myslivci na zteč proti bažantům do poslední leče 15. prosince a naposledy 29. prosince vyrazí opět z Rozkoše na Klepačku.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.