Logo
Vytisknout stránku

Záchranáře na plzeňském sídlišti zaměstnal jelen (Právo)

Těžko uvěřitelný pohled se v pátek naskytl dělníkům, kteří pracovali na stavbě tří obytných domů na Sylvánu v Plzni. Za plotem sousedního vodárenského objektu se proháněl jelen.
Na místo nakonec museli vyjet strážníci i šéf plzeňských zvířecích záchranářů Karel Makoň.
„Jelen byl na posekaném trávníku dobře vidět, zoufale běhal při plotu a narážel do vrat i pletivových dílců. Snažil se dostat ven, ale bez lidské pomoci neměl šanci,“ popsal situaci Makoň s tím, že městští policisté operativně informovali majitele objektu a dispečink vodárny.
Nejsnazším řešením bylo otevření vrat, ta ale směřovala na rušnou komunikaci směrem do místní zástavby. Makoň tuto variantu vyloučil, protože by hrozilo, že zmatené a poměrně statné zvíře vyběhne na Kotíkovskou ulici a poběží do města nebo do zástavby ke Košuteckému jezírku. Škody by pak mohly být značné.
„Spojil jsem se proto s dispečinkem a požádal o souhlas k otevření jednoho pletivového dílce plotu směrem do otevřené krajiny s porostem křovisek a vysoké trávy na Malesice a Chotíkov. Zhruba po patnácti minutách jsem vytlačil jelena z oploceného pozemku zpět do volné přírody,“ popsal Makoň s tím, že zvíře nakonec z celé situace vyvázlo v pořádku.

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.