Přihlásit

Ve Velkých Karlovicích se chystá Myslivecké odpoledne i soutěž o nejlepší sýr (novinky.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Prodloužený sváteční víkend v závěru tohoto týdne doprovodí ve Velkých Karlovicích několik zajímavých akcí. Příznivá předpověď počasí přímo vybízí k tomu, spojit jejich návštěvu s pěším výletem po některé z mnoha turistických tras v okolí.

Například v pátek 28. září od 13 hodin bude pro návštěvníky připraveno Myslivecké odpoledne u Karlovského muzea se zábavnými stanovišti pro děti, ukázkami sokolnictví, vábení jelenů či práce s loveckými psy, jízdami na koni, vystoupením cimbálové muziky Kyčerka a dalším programem.

Současně se ve 13 hodin uskuteční v muzeu vernisáž výstavy Doma, která představuje rázovitý lid Valašska očima valašských fotografů Josefa Vrážela a Vladimíra Skýpaly.

V sobotu 29. září se v místním hotelu Lanterna uskuteční již osmý ročník soutěže o nejlepší valašský sýr, v níž porovnají svůj um regionální producenti. Návštěvníci budou moci soutěžní vzorky nejen ochutnat, ale také si vyzkoušet, jak se kombinují sýry s víny. Začátek je v 11 hodin.

Od 19.30 hodin pak bude následovat degustační večer s vinařstvím Šamšula.

Zvonice Soláň na hoře Soláň nad Velkými Karlovicemi připravila na sobotu 29. září Jablíčkové odpoledne s ochutnávkami nejrůznějších dobrot z jablek – od štrůdlu až po kalvádos. Začátek je ve 13 hodin. Po celé odpoledne bude vyhrávat cimbálová muzika Jánoš.

Již o týden později budou Velké Karlovice hostit nejnavštěvovanější událost roku - 10. ročník Karlovského gastrofestivalu, který organizují hotely a penziony v místním údolí Léskové a jehož součástí je kromě ochutnávek či farmářského trhu i legendární soutěž o nejlepší valašský frgál.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.