Přihlásit

Myslivci z Ratají oslavili desátý ročník loveckého parkuru (Kroměříšský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Krátce z Kroměřížska

Střelecké závody mají v obci dlouholetou tradici

Rataje – Desátý ročník loveckého parkuru oslavili myslivci z Ratají na konci srpna. „Za toto období se v závodech vystřídalo okolo 500 závodníků ze všech koutů naší republiky,“ podotýká jednatel Mysliveckého spolku Rataje Zdeněk Ondruch.
Střelecké závody mají v obci už dlouholetou tradici. Řadu desetiletí se zde pořádaly závody týmů ve střelbě na vysokou věž. Proto po několik prvních ročníků loveckého parkuru byly závody rozdělené na dvě části, a to na střelbu na vysokou věž a lovecký parkur. „V průběhu let jsme ale přešli jen na lovecký parkur, který je v současné době pro střelce více atraktivní, protože simuluje lov drobné zvěře v různých loveckých situacích na různé vzdálenosti, objasňuje jednatel.
Účast na letošním ročníku byla oproti předešlým nižší, zřejmě kvůli špatnému počasí. Ze 43 účastníků se vítězem s nástřelem 50 terčů z 50 stal Karel Mrhálek.
47 bodů zajistilo druhé místo Zdeňku Zapletalovi a třetí místo obsadil Jiří Volánek s 46 terči.
Díky snaze všech členů mysliveckého spolku se podařilo akci velmi slušně technicky zajistit. „Patří jim velké poděkování. Také množství atraktivních cen, které se dostaly na každého účastníka, by nebylo možné bez štědrosti místních firem a živnostníků, proto bych jim touto cestou chtěl poděkovat,“ uzavírá Zdeněk Ondruch.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.