Logo
Vytisknout stránku

Myslivecký tábor se opět vydařil (Hranický týden)

Od 6. do 10. srpna proběhl v Kynologickém klubu Hranice opět náš myslivecký tábor. Na příměstském mysliveckém táboře, konaném pod DDM Hranice, se tentokrát sešlo 22 dětí od 1. do 7.třídy.
Většina z nich se znala, protože navštěvují každou sobotu Kroužek mladých myslivců pod vedením pana Dvořáka, přikrmují zvěř a poznávají přírodu. Přivítali jsme však mezi sebou také několik nových kamarádů. Na našem táboře pokaždé spíme v úterý a ve čtvrtek, to jsou dny, kdy děti zažívají ta největší dobrodružství.

V pondělí ráno jsme se všichni sešli, přivítali se s ředitelkou DDM Blankou, vedoucími Martinou a Kájou a s panem Dvořákem, který děti také provázel během celého pobytu na táboře, ubytovali a zahráli si několik seznamovacích her. Prošli jsme si společně okolí a po obědě a odpoledním klidu nás navštívil pan Miloš, který ukázal dětem zbraně. Poté došlo ke společnému střílení ze vzduchovky. V úterý ráno jsme vyrazili od sokolovny autobusem na společný výlet - nejprve do záchranné stanice v Bartošovicích a potom do obůrky v Bílé. Odpoledne nás navštívila paní Anežka, která nás seznámila se zdravovědou a seznámili jsme se s agility - nikdo by nevěřil, co dovedou cvičení pejsci pod vedením jejich paniček. Bylo to také velmi krásné. Večer po opékání špekáčků nás čekalo ještě jedno velké dobrodružství.
Myslivci z MS Drahotuše -Pobečví pod vedením pana Pivovarčíka nám ukázali noční les! Seděli jsme na kazatelnách a posedech a v podvečerním šeru jsme viděli spoustu lesní zvěře.
Ve středu ráno, hned po probuzení na základně a snídani, jsme navštívili hájovnu u pana Dvořáka. Pan Dvořák nás zavedl do lesa ke studánce a vyprávěl nám mnoho důležitých informací o zvěři, rostlinách, stromech a lese. Odpoledne jsme se opět sešli s panem Dvořákem, tentokrát u krmelců, kam chodíme v zimě přikrmovat zvěř, a prošli jsme si naši trasu, kterou děti znají z kroužku.
Po táborových a sportovních hrách na základně se už blížil konec třetího dne. Ve čtvrtek nás opět čekal výlet autobusem.
Navštívili jsme obůrku v Horních Těšicích a moc se nám zde líbilo. Odpoledne jsme se podívali do Medového království k panu Malovci, lovili jsme ryby s panem Gajdůškem v rybníku Pískovčáku a večer nás čekala tolik oblíbená stezka odvahy. Opět velmi děkujeme manželům Lei a Kubovi za jejich velkou spolupráci! Po zážitcích z lesa přišla na řadu diskotéka, kde se kluci projevili jako skvělí baviči, co nepokazí žádnou legraci. V pátek již pro děti byla připravená známá znalostní soutěž, pak nás čekalo balení věcí a každoroční koupání na Plovárně. Pak už jen rozdání diplomů, rozloučení a popřání pěkného zbytku prázdnin. Bylo to moc fajn, táborníci. Tak příště začátkem srpna se opět těšíme!

Za myslivecký tábor Hranice Martina Maléřová

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.