Přihlásit

O víkendu proběhne memoriál Mileny Štěrbové (Horácké noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

LITOHOŘ – Klub chovatelů loveckých slídičů ČMKU a ČMKJ pořádají mezinárodní všestranné zkoušky. Probíhat budou od dnešního dne a ukončení bude v neděli. Vše se odehraje v honitbách MS Litohoř a Ostrůvek.

Nejlepší jedinec, který docílí první ceny dle soutěžního řádu pro všestranné zkoušky slídičů, může obdržet osvědčení o čekatelství mezinárodního šampiona práce CACIT, druhý v celkovém pořadí při splnění stejných podmínek může obdržet re. CACIT. Dále vždy první dva jedinci v pořadí každého plemene, získají – li první cenu dle zkušebního řádu pro všestranné zkoušky slídičů, obdrží osvědčení o čekatelství národního šampiona práce CACT a re. CACT. Po dohodě s pořadateli se zkoušek účastní maximálně 24 psů. Dvacet účastníků z ČR a 4 místa jsou rezervována pro zahraniční účastníky. Při určování pořadí nominace v případě zvýšeného zájmu o účast na MMŠ se vychází z celkového součtu bodů získaných na zkouškách slídičů (PZ, BZ, LZ, SVP, VZ). Pokud psi absolvovali některé zkoušky vícekrát, započítávají se absolvované zkoušky pouze jedny s nejvyšším počtem bodů. MMŠ může pes absolvovat pouze dvakrát. Zahraniční účastníci startují v pořadí došlých přihlášek.
Milena Štěrbová je první žena, která u nás propagovala použití loveckého španěla v myslivosti. Začala provozovat myslivost již jako mladé děvče a záhy pochopila, že lovecký pes je zde nepostradatelným pomocníkem. MMŠ je vrcholnou mezinárodní soutěží loveckých slídičů. Je organizován pravidelně každé dva roky střídavě v Čechách a na Moravě.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.