Přihlásit

Otřesný nález u hraběte Czernina. Daňkům někdo uřezal hlavy! (TN.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V lese poblíž obce Dymokury ve středních Čechách našli lidé těla dvou zastřelených daňků. Zvířata měla uříznutou hlavu.

“Naprostý hyenismus a neúcta k živému tvoru! Normální člověk z takové trofeje radost mít nemůže,“ rozčiluje se na svém facebookovém profilu majitel dymokurských lesů a senátor za TOP 09 Tomáš Czernin ze známého hraběcího rodu.

Přiložené fotky nejsou pohled pro slabé povahy. “To není lov, to je deviace,“ kroutí Czernin nad skutkem nevěřícně hlavou. Sám je totiž vášnivým myslivcem.

Otřesné fotky okamžitě vyvolaly vlnu rozruchu i v komentářích na sociálních sítích. Komentující surový čin jednoznačně odsuzují. "Za první republiky mohl být při pychu pytlák zastřelen," připomněl jeden z diskutujících. "Trestal bych ho podle zákoníků Marie Terezie a toho, co si tu "trofej" pověsí na zeď a ještě se s ní bude chlubit, bych nechal půl roku starat o oboru," navrhl další muž.

Podle tiskové mluvčí Petry Potočné nemá nymburská policie o případu zatím žádné informace.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.