Přihlásit

Případ možného trávení zvířat před soudem (TV Nova)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Martin POUVA, moderátor
--------------------
Rozsáhlý případ otravy lesní zvěře na Litoměřicku prudkým jedem zůstane bez trestu. Policie z činu vinila padesátiletého muže, který se živí jako preparátor zvířat. Doma měl desítky gramů karbofuranu, který by dokázal zabít přibližně čtyři desítky lidí. Soud ho ale obžaloby zprostil. Trest dostal jen za držení zakázaného jedu.

Martin KOČÁREK, redaktor
--------------------
Padesátiletý muž z Litoměřicka podle obžaloby zabíjel zvířata otrávenými návnadami. Za posledních osm let jich mohly být až stovky. Do návnad měl dávat prudký jed karbofuran.

Lukáš DASTÍK, kriminalista /únor 2018/
--------------------
To aplikoval do požerových návnad, do vajíček a do ryb a používal to k usmrcení zvířat.

Martin KOČÁREK, redaktor
--------------------
Soud ale muže dnes odpoledne obžaloby zprostil. Prý se nepodařilo prokázat, že by zvířatům otrávenou návnadu dával právě on. Jedním z důkazů přitom bylo video, kde svému synovi ukazuje otrávenou umírající srnku.

Michal FIŠER, obžalovaný
--------------------
Nic takovýho jsem nikdy nedělal, že ten jed, kterej mi kladou za vinu, já neustále dál kupuju a jsem kdykoliv schopnej dát ho znovu k dispozici.

Martin KOČÁREK, redaktor
--------------------
Podle obžalovaného u něj policie doma nenašla karbofuran, ale nezakázanou látku, která je tomuto jedu velmi podobná. Soud ale této verzi neuvěřil a muž dostal roční trest vězení s podmíněným odkladem na dva roky.

Martin Kočárek, televize Nova.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.