Přihlásit

Tipy deníku (Českolipský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Šéfredaktorka Českolipského deníku Petra Hámová doporučuje

Zahrádky budou vonět po guláši sobota 1. září

V sobotu se od 10 hodin uskuteční již 7. ročník Vaření kotlíkových zvěřinových gulášů v areálu zámku v Zahrádkách.
Návštěvníci mohou soutěžícím, kteří budou guláše připravovat na otevřeném ohni, koukat přímo pod ruce. Uvařené guláše budou moci všichni ochutnávat a hodnotit je bude porota, ve které zasedne herec a místní patriot Igor Bareš nebo herečka a zpěvačka Bára Mottlová. Programem bude provázet moderátorka Klára Jandová a znalec myslivosti Petr Slaba. Od 11 do 12:30 hod. vystoupí Country skupina PROCNE. Své svěřence představí sokolníci, kynologové, vystoupí myslivečtí trubači. Pro děti jsou připraveny soutěže a malování na obličej.

O víkendu budou Krajské dožínky sobota 1. září

Léto je nenávratně pryč, svědčí o tom i tradiční Krajské dožínky, které se konají už tuto sobotu v Bílém Kostele nad Nisou. Návštěvníci se mohou těšit například na kapelu Big´O´Band, která vystoupí se zpěvačkou Dashou, Janka Ledeckého, představí se i folklorní soubory a jako tradičně bude vyhlášen Výrobek roku LK. Mezi Bílým Kostelem a Libercem bude jezdit parní vláček.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.