Přihlásit

Atmosféru doplňoval soubor mysliveckých trubačů… Vyklantice zdobí nová kaple svatého Huberta (krajskelisty.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vyklantice zažily v sobotu 25. srpna výjimečnou událost. V petrovských lesích proběhlo slavnostní svěcení nové kaple svatého Huberta. Mši svatou s následným vysvěcením celebroval želivský opat Jáchym Jaroslav Šimek, který zároveň kapličku pochválil a přiblížil přítomným mysliveckou etiku. Nádhernou atmosféru celého obřadu doplňoval soubor mysliveckých trubačů.

Sakrální stavba vznikla na podnět pana Štoly, předsedy kulturně propagační komise Českomoravské myslivecké jednoty Pelhřimov, a jeho kamaráda myslivce Jana Vošického. Ti dokonce i stavbu postavili za velmi krátkou dobu (2 měsíce), a to pod hlavičkou mysliveckého spolku svatého Huberta. Slavnosti přihlížely stovky hostů a návštěvníků, mezi kterými byl i starosta města Pelhřimov František Kučera.
Kaplička svatého Huberta stojí v krásném prostředí petrovských lesů u Vyklantic, které se zajisté stane společným místem, kde mohou lidé nalézt uklidnění ve shonu dnešní doby.

Markéta Vančová

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.