Přihlásit

Myslivecký den v Borově tlapce děti pobavil i poučil (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Přátelský štěkot třináctiletého krátkosrstého maďarského ohaře Bora vítal v úterý dopoledne v kynologickém centru Borova tlapka v Hradci Králové skupinku dětí a jejich maminek, účastníky další z prázdninových výprav pořádaných hradeckým Křesťanským centrem Sedmikráska. Konal se tu Den s myslivostí, který měl děti pobavit i poučit.
„Předvedli jsme ukázku výcviku psa. A protože jsem členem řádu sv. Huberta, který se snaží šířit povědomí o myslivosti, jejím smyslu, o lovecké kynologii, tak jsem se snažil zaměřit program tímto směrem. Děti si mohly prohlédnout i osahat například trofeje – jelení, daňčí, srnčí nebo mufloní – i kožešiny a podobně,“ prozradil Jaroslav Filip, majitel kynologického centra, které pojmenoval právě podle svého psa Bora.
„Celé prázdniny pořádáme vždy v úterý a ve čtvrtek exkurze pro rodiny s dětmi. Byli jsme tak například u hasičů, na záchranné stanici, ve čtvrtek nás čeká poslední akce, a to výlet vláčkem do Novohradeckých lesů,“ uvedla Jana Lídlová, koordinátorka prázdninových akcí ze Sedmikrásky.

Velká účast maminek s dětmi

A dodala, že akcí se účastní převážně maminky s dětmi. Věkový rozptyl jejich ratolestí je přitom opravdu velký, od ještě nenarozených přes miminka v kočárku, předškoláky až po děti školou povinné. Ale ti už jsou spíše pomocníky dospělých. „Tento týden prázdninový program končí, ale to neznamená, že bychom neměli pro maminky žádný program. Naše rodinné centrum pořádá ve školním roce každý měsíc jednu víkendovou akci a během týdne například výuku angličtiny pro maminky se zajištěním hlídání dětí,“ dodala Jana Lídlová.

Ludmila Žlábková

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.