Přihlásit

Obrana hledá nového šéfa Vojenských lesů a statků (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Praha 27. srpna - Ministerstvo obrany vypsalo výběrové řízení na ředitele Vojenských lesů a statků (VLS). Zájemci o funkci se mohou hlásit do 7. září. ČTK to dnes sdělil Jiří Caletka z tiskového oddělení ministerstva obrany. Vítěz výběrového řízení nahradí dosavadního ředitele Josefa Vojáčka, který od září povede Lesy ČR.

Vítěz by se vedení podniku měl ujmout od začátku listopadu. Ministerstvo například požaduje, aby kandidáti měli minimálně tříletou zkušenost na pozici vrcholového manažera společnosti obdobného typu jako jsou VLS.

Vojenské lesy a statky ČR spravují zhruba 140.000 hektarů půdy. Z toho přibližně 125.000 hektarů tvoří lesní pozemky převážně v armádních výcvikových prostorech. Firma s více než osmdesátiletou tradicí má zhruba 2400 zaměstnanců a vedle lesnictví podniká v zemědělství a rybářství.

Vojáček vedl Vojenské lesy a statky od roku 2014. Od 90. let působil v Lesích ČR. Ředitelem VLS byl také mezi lety 2004 a 2009. V první polovině letošního srpna vyhrál výběrové řízení na ředitele Lesů ČR. Nahradil Daniela Szóráda, kterého odvolal v polovině května bývalý ministr Jiří Milek (za ANO). Podnik byl kritizován za to, že zanedbal preventivní opatření proti šíření kůrovce, zvláště na Moravě. S kůrovcovou kalamitou se musí potýkat i VLS.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.