Přihlásit

Myslivecké hody zpestří trubači a harmonikáři (Havlíčkobrodký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Horní Krupá – V Horní Krupé se budou tuto sobotu konat zvěřinové hody. Organizátorem je Myslivecký spolek Horní Krupá. Hody budou svým vystoupením doprovázet trubači a harmonikáři.
K občerstvení budou k dispozici zvěřinové speciality a pro děti bude připraven skákací hrad.
„Hody se budou konat v Horní Krupé 1. září,“ uvedl myslivecký hospodář Tomáš Votava. Myslivecký spolek Horní Krupá má osmnáct členů, kteří hospodaří na pronajaté honitbě o výměře zhruba 1 600 hektarů. Hlavní pracovní náplní členů spolku je péče o zvěř, zejména přikrmování zvěře na podzim a v zimě, zakládání políček pro zvěř a výsadba lesů, ale i záchrana srnčích mláďat před poraněním či usmrcením třeba při senosečích.
Ve spolupráci se svazem žen pořádají myslivci již třetím rokem také dětské dny, při nichž děti poznávají zvířata na obrázcích i vycpaninách.
V zimě se děti učí poznávat zvěř podle stop. Spolek také pořádá Hubertskou zábavu, která se letos bude konat 10. listopadu. Nebude chybět myslivecká tombola. „Jsme přesvědčeni, že svou prací i bohatou činností přispíváme k dobré propagaci myslivosti,“ dodal Votava.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.