Přihlásit

Myslivcům v Albrechticích na Karvinsku někdo ukradl tři posedy (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Albrechtice (Karvinsko) 23. srpna - Policisté na Karvinsku vyšetřují kuriózní krádež: myslivcům v Albrechticích někdo ukradl tři dřevěné posedy. Šlo o jednoduchá, několik metrů vysoká sedátka a poškozená organizace vyčíslila škodu předběžně na 10.000 korun. ČTK to dnes řekl policejní mluvčí Miroslav Kolátek.

Posedy ze svých míst na volně přístupných pozemcích zmizely někdy v době od soboty do pondělí. Přestože způsobená škoda není velká, myslivcům může krádež způsobit nezanedbatelný problém. V České republice totiž stále platí kvůli možné nákaze africkým morem mimořádná veterinární opatření nařizující celoroční intenzivní odlov divokých prasat a právě v oblasti, kde měli albrechtičtí myslivci své posedy, se divočáci vyskytují.

Myslivecký spolek Albrechtice-Sosny má podle informací na internetových stránkách dvě desítky členů. Jeho honitba je převážně v obci Albrechtice v údolí pod Těrlickou přehradou.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.