Přihlásit

Necelých dvě sta srážek se zvěří za rok. Nejhorší je úsek z Břeclavi do Valtic (breclavsky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Břeclavsko

Už 192 případů srážky auta se zvěří evidují od začátku letošního roku břeclavští policisté. Jak ve čtvrtek sdělila jejich mluvčí Kamila Haraštová, o letních prázdninách k takovým nehodám vyjíždějí několikrát týdně. „Největší počet nehod zaznamenáváme tam, kde cestu obklopuje les. Právě v těchto úsecích by měli být řidiči opatrní, nejezdit příliš rychle a věnovat se plně řízení,“ uvedla Haraštová.

"K nejvíc problémovým úsekům na Břeclavsku patří silnice z Břeclavi do Valtic a úsek z Břeclavi ke státní hranici s Rakouskem na Reinthal. „Evidujeme i případy na Mikulovsku a Hustopečsku. Nejčastěji dochází ke střetu se srnou či srncem a teprve pak následuje podíl divokých prasat, zajíců a bažantů. Vzniklé škody na autech mnohdy dosahují desítek tisíc korun,“ dodala Haraštová.
Těm, co se podobná nehoda stane, doporučila, aby v případě, že je poškozené auto a zvěř je zraněná nebo mrtvá, zavolali policii. Se zvěří pak lidé nemají hýbat.

Alena Grycová

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.