Logo
Vytisknout stránku

Pokousal mě bobr (Blesk)

Jaroslav Šiml (54) byl na procházce u Drahotínského rybníka u Plzně napaden

TŘEMOŠNÁ – Vykousnuté maso a hluboké rány na ruce a noze a ztráta půl litru krve. Na Jaroslava Šimla (54) při procházce se psy zaútočil u Drahotínského rybníka u Plzně bobr.

„Šel jsem se dvěma psy polní cestou, která vede podél vody. Najednou z rákosí vyskočil zčistajasna bobr a zakousl se mi do ruky. Jak se na mě vrhnul, tak drápy na zadních packách se mi zaryl do nohy a pak utekl,“ popsal pondělní útok pan Šiml. Rány silně krvácely a on zůstal bezmocně ležet na zemi. „Volal jsem o pomoc. Ztratil jsem nejméně půl litru krve,“ řekl Šiml. Uslyšeli ho chataři z druhého břehu rybníka, skočili do auta a přijeli mu na pomoc. „Ležel na zemi, kraťasy měl celé od krve, v ruce držel na vodítku psa a kolem běhalo štěně. Křičel: Pomoc, vykrvácím. Od místa útoku se po cestě plazil asi deset metrů,“ uvedl Josef Zahradník (79). Se sousedem ho ošetřovali a mezitím přijela přivolaná sanitka. „V nemocnici mi lékaři rány sešili. Na ruce mám vytržené maso a ránu šest krát čtyři centimetry. Na noze mi sešili ránu šest centimetrů dlouhou,“ dodal Šiml. Z útoku vodního hlodavce byl úplně paf. „Nenapadlo by mě, že mě pokouše bobr.
Teď už mě k rybníku na procházku nikdo nedostane,“ dodal Šiml.

***

Zvířecí záchranář: Šel po psech

Zvířecí záchranář Karel Makoň na místě zjistil opravdu čerstvé stopy bobra. Vyloučil, že by útočila nutrie, jak se zpočátku myslelo. „Stavba těla bobra neodpovídá tomu, že by vyskočil a zakousl se do ruky, jak to dělají psi. Spíše se přikláním k variantě, že došlo ke konfrontaci bobra se psy a ten pán se mezi ně nějak připletl, a tak mohlo vzniknout jeho zranění. Takovéto případy jsou známé,“ řekl. Nevyloučil, že bobr může být zraněný, a proto útočí. U rybníka nastražil odchytovou past a fotopasti.

Až tolik kilogramů 30 může vážit bobr evropský.

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.