Přihlásit

Výstava trofejí v Rýmařově (Týdeník Bruntálský Region)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rýmařov – O nadcházejícím víkendu se nabízí jedinečná příležitost udělat si představu, jaká zvěř žije v lesích našeho okresu. V Rýmařově proběhne chovatelská přehlídka trofejí zvěře ulovené v uplynulé lovecké sezoně, tedy od dubna 2017 do března 2018.
Výstava je určena nejen pro myslivce, ale i pro širokou veřejnost. K vidění budou především trofeje zvěře srnčí, jelení, dančí, mufloní a černé, tedy divokých prasat. „Součástí výstavy bude výstavka výtvarných a literárních prací žáků základních škol okresu Bruntál na téma Mé toulky za zvěří a výstava fotografií s přírodní tematikou," představil chystaný program jednatel Okresního mysliveckého spolku Bruntál Pavel Kameník. A co by to bylo za mysliveckou akci, kdyby na ní chyběla i myslivecká kuchyně?
Návštěvníci mohou ochutnat jídla ze zvěřiny.
Přehlídka se koná ve Středisku volného času v Rýmařově v sobotu 14. dubna od 9 do 17 hodin a v neděli od 9 do 12 hodin. Slavnostní zahájení proběhne v sobotu v 10 hodin, zahrají při něm Rabštejnští trubači.
Chovatelskou výstavu pořádá pod záštitou Moravskoslezského kraje a obcí s rozšířenou působností Bruntál, Krnov a Rýmařov, Okresní myslivecký spolek Bruntál. Slovo „chovatelská" v názvu akce má svůj důvod. Myslivci totiž loví především zvěř, která je nevhodná pro další rozmnožování. Nad správným výkonem práva myslivosti dohlíží úřady obcí s rozšířenou působností. Krajský úřad je také vyhlašovatelem oblasti chovu jelení zvěře „Jeseníky – Východ" a oblasti chovu daňčí zvěře „Osoblažsko".

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.