Přihlásit

LEHKÉ STRANGERY (Zbraně a náboje)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

BROKOVNICE JEDNUŠKY JSOU JEDNODUCHÉ JEDNORANNÉ BROKOVÉ PUŠKY, CHARAKTERISTICKÉ JEDNOU HLAVNÍ A LEHKOSTÍ.

Jsou vhodné zejména pro dlouhé cesty revírem, kdy se nám zbraň může po ujití mnoha kilometrů nepříjemně pronést. Díky své konstrukci se dají složit a bezproblémově přepravovat. Mezi takovéto brokovnice patří i ty turecké od firmy Balikli. Řada Stranger T těchto zbraní je pestrá, pušky jsou dobře zpracované, zdobené strojovou jednoduchou rytinou, s pažbami z výběrového dřeva nižšího stupně. A jsou laciné.

MODELY T4 A T6

V prodejně firmy ESAKO Pardubice, která se orientuje na dovoz tureckých loveckých, sportovních i taktických brokovnic, jakož i tureckých pistolí a revolverů, jsme si mohli prohlédnout několik takových lehkých brokových jednušek Balikli Stranger T. Jsou opravdu zajímavé svou jednoduchostí, překvapující hmotností a samozřejmě cenou. Za celou tu dlouhou řadu si ukažme pro názornost alespoň dva OE modely Stranger T4 a T6.
Obě tyto turecké jednoranky jsou si v podstatě až na ráži podobné a představují spojení precizní baskule s pažbením z výběrového tureckého ořechu.
Brokové jednušky Stranger T4 a T6 jsou velmi lehké, dobře vyvážené zbraně vyznačující se velmi dobrým zpracováním, slícováním dřevěných a kovových částí, přesností a trvanlivostí. Mají ocelovou hlaveň s vnitřním tvrdochromem, baskule je vyrobena z monobloku vysokopevnostní hliníkové slitiny. Jednušky jsou vybaveny pevným zahrdlením a vytahovačem vystřelených nábojnic. Pojistka je manuální. Povrchová úprava matný černý elox. Pušky lze jednoduše složit sklopením hlavně o 180o k pažbě. Dodávány jsou s oky pro nosný řemen.

TECHNICKÉ ÚDAJE
STRANGER T4
Ráže 12/76
Systém lůžkový závěr,
Spoušš jednospoušš
Pevné zahrdlení 2/4 (III)
Pojistka odsuvná, manuální
Mířidla perličková muška
Pažba kvalitní turecký ořech,
pryžová botka
Délka hlavně 710 mm
Celková délka 1100 mm
Složená délka 720x190
Celková váha cca 2,5 kg
Choke Ne
Cena 4 400 Kč
STRANGER T6
Ráže .410/76
Systém lůžkový závěr,
Spoušť jednospoušť
Pevné zahrdlení 2/4 (III)
Pojistka odsuvná, manuální
Mířidla perličková muška
Pažba kvalitní turecký ořech, pryžová botka
Délka hlavně 710 mm
Celková váha cca 1,5 kg
Choke Ne
Cena 4 400 Kč


Kontakt Ing. Eduard Sýkora
OE ESAKO, Dražkovice
57, Pardubice, tel.:
+ 420 466 303 446,
+ 420 466 303 167,
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., www.esako.cz

Jiří Knotek

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.