Přihlásit

V Rumunsku jsou časté útoky medvědů na turisty (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Bukurešť 9. srpna - V Rumunsku se v poslední době množí případy nepříjemných zážitků turistů s medvědy. Jen za poslední dva dny jsou hlášeny tři takové události v oblasti Karpat, přičemž ve dvou případech došlo i ke zraněním. S odvoláním na informace úřadů to napsala agentura AP.

Záchranná služba v župě Prahova na jihu Rumunska sdělila, že pomoc lékaře při ošetření ruky potřeboval muž, který kempoval v lese. Zranění mu způsobil medvěd, který hledal potravu. Šelma ho napadla, když spal ve svém stanu.

Další případ je z úterý a týká se 39letého turisty, který rovněž stanoval v lese. Také on utrpěl poranění ruky, když se do jeho stanu snažil dostat medvěd.

Týž den horští záchranáři pomohli do bezpečí pěti jiným turistům, které v údolí řeky Prahova pronásledovala medvědice s mláďaty. I tato zvířata se na lidech domáhala něčeho k snědku a při tom zaskočeným turistům nešetrně prohledala batohy.

Už minulý týden byli do nemocnice převezeni dva muži, které medvěd vážně zranil v centrální části Rumunska.

Odhaduje se, že v této balkánské zemi nyní žije více než 6000 medvědů hnědých.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.