Přihlásit

Policie pátrá po pytlákovi od Nové Vsi (TV Nova)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Iveta VÍTOVÁ, moderátorka
--------------------
V honitbě na Jindřichohradecku se objevil pytlák. Střílel po zvěři a jednoho srnce se mu podařilo upytlačit. Teď po neznámém pachateli pátrá policie.

Michaela KLÁROVÁ, redaktorka
--------------------
6letého srnce upytlačil nedaleko Nové Vsi v honitbě u Českého Rudolce. Našli ho myslivci a hned zavolali policii. Ta zatím ví pouze to, že pytlák použil kulovou zbraň.

Hana MILLEROVÁ, mluvčí jindřichohradecké policie
--------------------
Škoda, která vznikla příslušnému uživateli honitby, činí nejméně 15 900 korun. Na místo nálezu se dostavil rovněž myslivecký hospodář.

Michaela KLÁROVÁ, redaktorka
--------------------
Podle policie není vyloučeno, že se pachatel chtěl pro ulovenou zvěř vrátit. Podle myslivců se čas od času škodná v podobě samozvaných lovců zvěře objeví snad
v každém revíru. Policejní statistiky mluví o skoro 90 případech ročně. Pytláci používají nejen zbraně, ale třeba i pasti. Jeden z posledních případů se odehrál na Českobudějovicku, kdy neznámý pachatel pokládal čelisťové pasti. Ty jsou přitom už 40 let zakázané.

Pavel PLETKA, jednatel mysliveckého spolku České Budějovice
--------------------
Nesmí se používat, je to velmi nebezpečné jednak pro zvěř, jednak pro zvířata, pro psy, pro kočky, ale i pro lidi, protože kdo by si toho nevšiml a šlápnul do toho, tak ho to může škaredě zranit.

Lenka KRAUSOVÁ, mluvčí jihočeské policie
--------------------
V tuto chvíli evidujeme 2 případy, kdy se do ocelových čelisťových pastí chytily kočky. Jedna z nich utrpěla devastující poranění končetiny, ta druhá na následky toho zranění uhynula.

Michaela KLÁROVÁ, redaktorka
--------------------
Pravděpodobnost, že se policii podaří pachatele dopadnout, je velmi malá. V každém případě mu hrozí až 3 roky vězení. Michaela Klárová, televize Nova.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.