Logo
Vytisknout stránku

Vítejte na Zemi živitelce 2018 (Potravinářský obzor)

45. ročník Českobudějovického agrosalonu se koná letos ve dnech 23. - 28. srpna 2018.
Země živitelka je jedinou výstavou u nás, která zahrnuje celý zemědělsko-potravinářský sektor. Tradičně je v rámci Země živitelky zastoupena zemědělská technika a služby pro zemědělství, rostlinná a živočišná výroba, technologie, lesní a vodní hospodářství, ekologické zemědělství, myslivci, rybáři, včelaři i drobní chovatelé, jednotlivé zemědělské obory jsou prezentovány napříč celým areálem, mají své pavilony i svůj vlastní program.
ZEMĚDĚLSKÉ TECHNICE vždy patří největší část areálu, zejména hlavní trasy Země živitelky a také pavilon Z. Představují se zde tradiční značky a špičky svého oboru, které k zemědělské technice již dlouhá léta patří. Vystaveny jsou nejnovější traktory, secí technika, rozmetadla, manipulační technika, stroje na zpracování půdy apod.
Pavilon T1 je pravidelně místem prezentace POTRAVIN A PODPORY ZEMĚDĚLSTVÍ, součástí Země živitelky jsou i střední a vysoké zemědělské školy se svými expozicemi.
Předvadiště a přilehlé pavilony jsou vyčleněny pro HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA, na předvadišti je celodenní program jako např. ukázky jízdárny a poslušnosti koní, skot, hospodářská zvířata jsou zastoupena i ovcemi, kozami nebo prasaty v přilehlých pavilonech. Odborný doprovodný program nabízí široké spektrum seminářů, přednášek a diskuzních fór. Zde se představují jednotlivé svazy, spolky, dodavatelé i vystavovatelé. Konec srpna je pro všechny zemědělce oslavou a svátkem sklizně.
V sobotu společně slavíme NÁRODNÍ DOŽÍNKY. Průvod v čele s nejvyššími představiteli státu a vlády doprovází lidé v krojích, mažoretky, živá hudba, myslivci s dravci a loveckými psy. Nechybí ani tradiční soutěž o nejlepší dožínkový věnec. Nechybí ani bohatý kulturní program zejména v Pivovarské zahradě a také program pro děti, který je zábavnou formou seznamuje s farmařením a zemědělstvím.
Výstaviště Země živitelka 2018

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.